Hva skal jeg tenke ekstra på når jeg skal friske opp hjemmet?

01 august 2021
Johanne Larsen

Skal du pusse opp eller friske opp litt hjemme? Så er det lurt å sette seg godt inn i hva man skal fokusere på, så man kan pusse opp de riktige tingene. Det er jo ikke sånn at man alltid skal pusse opp alt fra bunnen, og her skal vi undersøke noen av de tingene som du kanskje har oversett. 

Djevelen er i detaljene

Uttrykket om djevelen i detaljene, handler egentlig bare om hvor viktig detaljene er for helhetsuttrykket. Det er lett å overse detaljene, fordi man vil fokusere på store ting, men det er faktisk sånn at detaljene kan være uhyre viktige for hvordan boligen din fremstår for andre.

Når man har bodd et sted lenge, så er det lett å bli litt husblind, altså ser man ikke hva som skal ordnes og hvilke ting som ikke fungerer visuelt (eller praktisk, for den saks skyld). Da kan det være en god ide å ta et skritt tilbake og betrakte boligen din som om du kommer utenfra og ser på den. Da kan du kanskje få øye på noen ting du ikke legger merke til i hverdagen, men som har mye å si. Det kan være små ting som steder som skal males, sofaer som er blitt for slitte, eller puter som skal skiftes ut – til at dørene kanskje trenger en overhaling eller utskiftning. 

Skift ut dørene i boligen din

På sider som https://klarvinduer.no/dorer kan man finne et stort utvalg av både ytterdører og dører til boligen, så man kan fokusere på nettopp denne detaljen. Den er viktigere enn du tror. Det kan også være en god ide å se på nettet fremfor fysiske butikker, fordi du rett og slett kan få dørene billigere. Hvis du vil pusse opp med god kvalitet til en forholdsvis billig penge, så kan det være en god ide å skifte ut dørene i hjemmet. 

Flere nyheter