Sov bedre i en god seng

25 april 2021
Johanne Larsen

editorial

Visste du at man rent faktisk sover bedre i en god seng? Her skal vi se litt nærmere på hva som utgjør en god seng, og hvordan du kan velge en seng som passer perfekt til din kropp og ditt søvnmønster – det er nemlig mulig. 

Hva er en god seng?

Det er mange faktorer som bestemmer hva en god seng er, og faktisk så er det mer personlig enn du kanskje tror. Det er nemlig noen ting som avgjør hva som er en god seng for akkurat deg, og det behøver ikke å gjelde for alle. Det handler nemlig om god støtte, og det kommer helt an på hva man veier, hvor god støtte man trenger – og altså hvor hard madrass man skal velge. Hvis man for eksempel kjøper en kontinentalseng på https://www.bedrenaetter.no/, så er det en seng med hele tre lag – der alle lagene samarbeider om å gi deg så god støtte som mulig. Da er det viktig at man velger riktig hardhet på madrassen for best mulig støtte. Det er heldigvis noen tommelfingerregler man kan forholde seg til. Hvis man veier under 75 kg, så kan man som regel nøye seg med middels fasthet, og hvis man veier over det, så skal man gjerne gå for en litt hardere seng. 

Hvilket materiale skal jeg velge? 

Det er ikke bare fasthet som er viktig når du skal finne en god seng, materiale har også veldig mye å si. Det er spesielt viktig med det øverste laget, overmadrassen, som er nærmest kroppen din. Vi svetter mye om natten, og derfor er det mange som velger en overmadrass i lateks som virker kjølende og som avleder fukt. I tillegg har de fleste høykvalitets lateksovermadrasser både vaskbart trekk og kjerne, og er allergivennlige. Derfor er det et materiale som er lurt å sjekke ut hvis man vil ha en elastisk og kjølende overmadrass. 

Flere nyheter