Send pakke til utlandet med UPS

16 mars 2020
Mathias Bjelland

editorial

Det er mange av oss som kjenner en som bor i utlandet. Det er stadig flere unge som flytter til studielandet sitt for å studere, og som gjerne blir glad for en pakke fra Norge. Mange nordmenn velger også å ta et friår i utlandet med familien.

Dersom du er en av dem som liker å overraske, kan du sende en pakke som gleder. For å være sikker på at du kan sende en pakke til utlandet må du forsikre deg om at pakkens innhold er lovlig å sende. Mange land har restriksjoner på hva som er lov å ta inn i landet. Du bør derfor sette deg inn i disse retningslinjene for å være sikker på at mottakeren kan motta pakken.

Du må også passe på at toll og avgifter ikke tilkommer gaven. Dette er gjerne en avgift som mottakeren må betale selv. For å unngå dette bør du blant annet undersøke om gavens verdi overstiger et visst beløp. I Norge må du generelt betale tollavgifter dersom gaven er verdt mer enn 1000 kroner. Det finnes derimot unntak som er verdt å sjekke opp i før du sender gaven.

Send pakker til og påske

Det er ingenting som gleder mer enn en pakke fra foreldre akkurat før eksamen. Mange velger også å sende påskegaver til barnebarna som bor i utlandet. Det er også vanlig å sende bursdagsgaver og bryllupsgaver selv om pakken må sendes over lange strekninger.

Ved å sammenligne priser hos flere fraktselskaper vil du garantert finne den beste prisen for forsendelsen. Du bør også vurdere fraktselskapets leveringstid. Du kan med fordel sammenligne fraktselskapene på nett.

UPS Norge er et av fraktselskapene som kan tilby rimelige priser på frakt til utenlandske destinasjoner. Det amerikanske logistikkselskapet UPS ble etablert allerede i 1907. Siden den gang har selskapet etablert seg i mer enn 200 land på verdensbasis.

Flere nyheter