Dansk design på sitt beste

07 september 2020
Sofie Ulsaker Nordahl

editorial

Dansk design på sitt beste

Danskene er kjent for bra design. Enten det er mote, møbler eller interiør og Louis Poulsen er en av de aller mest kjente danske designene når det kommer til lamper. Det er det god grunn til. Lampene hans er designet ut fra et prinsipp om å bruke tre skjermer. Det gjorde han som en hyllest til det korrekte lyset og har blitt både det som gjør at man kjenner igjen designene hans, og det som gjorde han til verdensstjerne. Han er en av verdens aller største designere innenfor belysning og har gjort det stort i hele verden. Ikke rart danskene er så stolte over han.

Danske Råvarer

Rav er noe danskene også er stolte over og er en viktig del av både dansk historie og dansk tradisjon. Denne PH Limited Edition lampen fra Louis Poulsen er ikke laget av rav, men lampeskjermen er laget av munn-blåst italiensk glass i en vakker og varm ravfarget nyanse som gjør at man tenker på det danske ravet. Stativet er laget av rå, ubehandlet messing, noe som betyr at den vil patinere etter hvert og gi lampen et unikt utseende. Den ikoniske gjennomgangsbryteren er også med på denne lampen.

PH Limited Editions fra Louis Poulsen

Noen ganger skal man bare slå til. Dette er en av de gangene. I 2020 har Louis Poulsen valgt en Limited Edition med et design som går helt tilbake der alt startet. Det ikoniske og utrolig populære designet i PH 2/1 Bordlampe er en av de designene som er solgt aller mest og er en favoritt hos mange. Akkurat denne Limited Edition er laget av glass med en varm og vakker ravfarget nyanse og gjør at lampen ikke bare er en hyllest til dansk design-tradisjon, men også til danske råvarer.

Du kan kjøpe den fra 1. September og ut året og personlig tror jeg det blir vanskelig å la være. Du kan for eksempel kjøpe den her: https://lampemesteren.no/ph-limited-editions-fra-louis-poulsen.aspx

Flere nyheter